Tristan och Isolde i hjärtespalterna

by

tristanKlass S1A har läst den medeltida keltiska berättelsen om Tristan och Isolde i Joseph Bediers tappning. Tristan och Isolde är det tragiska kärleksparet som via en ödesdiger kärleksdryck drabbas av en oåterkallerlig förälskelse. Problemet är bara att kärleksdrycken egentligen var tänkt för Isolde och hennes blivande make – Tristans morbror Marc.

Vilka bekymmer! Visst skulle storyn passa in i veckotidningarnas hjärtespalter? S1A gjorde slag i saken och lät de desperata huvudpersonerna skriva och be om råd. Här följer några exempel. 

isolde

 

Ur Isoldes perspektiv:

Hej!
Jag har ett problem! Jag har råkat förälska mig i min släktings mördare. Men det är inte allt. Jag ska gifta mig med en annan man jag inte älskar. Tristan, han jag är förälskad i, kom till mitt land för att hämta mig. Jag blev överlycklig, jag hade tänkt på honom varje dag sen den första dagen jag träffade honom.  Men nu visade det sig att det inte är han jag ska gifta mig med, utan hans konung Marc, som jag inte känner. Vad ska jag göra? Jag gillar som sagt Tristan och jag tror att han gillar mig. Men jag känner mig sviken. Hur kunde han lura mig att tro att det var han och jag som skulle gifta oss? Vad ska jag göra?
Mvh Isolde

Svar:
Jag känner din besvikelse och tyvärr är det vanligt i dagens konungariken. Jag fick senast igår ett brev av en flicka med samma problem. Positivt i situationen är att vi här på Loveproblems AB har kunnat specialisera oss inom dessa problem och du skall tilldelas ett bra svar.  Många i din sits väljer oftast att ta den maken man blir tilldelad och sedan, i smyg, vänstra med sin räddare. Jag förstår att du känner dig sviken men dessa problem kommer att lösa sig själva med tiden. Om du återkommer om 1000 år kan vi lösa detta på ett bättre sätt.tristan1

 

Ur Tristans perspektiv:

Jag har ett dilemma, jag vet varken ut eller in längre! För ett tag sedan träffade jag världens vackraste flicka, hon hette Isolde. Det var kärlek vid första ögonkastet. I alla fall från min sida… Men nu är hon tillsammans med en av mina käraste vänner: Mark. det hela är så komplicerat eftersom jag inte vill såra Mark, inte efter allt som han har gjort för mig! Jag har försökt att dölja min känslor för Isolde, men det är omöjligt så fort jag ser henne. Och jag vet att hon har känslor för mig. Snälla hjälp mig! Vad ska jag göra för att inte såra de som jag älskar mest?
”Den förvirrade” 

Svar:
Hej! Jag förstår ditt dilemma och hur jobbigt detta måste kännas för dig. Det jag tycker att du ska göra är att berätta dina känslor för Isolde, men aningen diskret kanske, så att inte Mark anar allt för mycket. Om du nu vet att hon har känslor för dig så kanske ni kommer fram till någon lösning. Men om det nu är så att hon verkligen älskar Mark och inte vill förlora honom så får du helt enkelt acceptera det. Då finns det inte så mycket annat att göra än att vänta och se vad som händer. Lycka till!
marc

 

Ur Marcs perspektiv:

Hej! Jag heter Marc. Jag har precis fått en ny fru. Hon är väldigt vacker, men vi har inget vidare förhållande. Dessutom tror jag att min kära fru är mer intresserad av min bästa kompis, Tristan. Jag gifte mig inte av kärlek men det smärtar ändå att veta att det är honom hon vill ha. Så vad tycker du att jag ska göra? Ska jag låta dem hålla på som de gör eller ska vi försöka satsa på vårt förhållande? Jag är kung i mitt land så jag känner en press på mig att ha en fru.
Kung Marc

Hej Marc! Jag förstår hur du känner och jag tycker att du ska ge det lite tid. Det tar ett tag att bli kär i en person men om du absolut inte vill ha det så här så tycker jag att du ska låta Tristan och Isolde hitta varandra. Det finns massor av tjejer som skulle vilja gifta sig med dig. Du kan anordna en stor bal och bjuda in så många flickor som möjligt. Den som är vackrast är din! Tänk på hur du vill göra och jag tror att du kommer att ta rätt beslut. Lyssna till ditt hjärta!

Goda råd från S1A!  
Tack för att ni ville dela med er till oss andra!

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: