Det är slut nu

by

Jag kan tyvärr inte lägga någon positiv eller glad ton i den hälsningen. Detta beror på att min Twilightblomma har vissnat och dött i mitt sinne. Det är slut nu. Det kommer inte någon mer bok. Mitt förhållande med Bella och Edward är över nu. Slut. Jag känner mig ledsen, som om något har berövats mig. Och det har det ju också på sätt och vis, böckerna om Twilight är över. Det kommer inte komma någon mer.

salangevibadaandas2Som ni som läst mina tidigare inlägg säkert redan har förstått är att jag har blivit väldigt fäst vid den här serien. Det är romantik och kärlek, ömsinthet och lycka i dess renaste form. När jag läser, vilket jag gör i princip hela tiden, försvinner tid och rum omkring mig och jag förflyttas till Bella och Edwards underbara värld för att vara dess tysta och osynliga åskådare. Och det finns inget hellre jag vill än att följa deras liv. I första boken (och filmen) säger Edward att Bella är som en drog för honom, han kan inte överleva utan henne. Twilight är min drog.

Just nu, när jag precis har läst sista sidan i den sista boken, känner jag mig bara tom. Tom på alla dessa underbara och magnifika känslor och uttryck som Så länge vi båda andas har gett mig dessa två dagar vi har hållit ihop. Jag känner mig övergiven, ensam och ledsen. Det finns inget mer, det är slut nu. Inga mer fyndiga vitsar, hjärtslitande kärleksförklaringar eller oförutsedda situationer, jag vet redan allt. Jag har läst om alla böckerna i Twilight serien gång på gång. Det var bara den här sista boken som jag läste med förundran, studerade de nya orden och meningarna med vördnad. Jag försökte att dra ut på det så länge som jag kunde, men när man är fast så är man. Särskilt de sista tvåhundra sidorna som jag plöjde mig igenom ganska fort nu på eftermiddagen. Jag känner en tomhet som jag inte trodde var möjlig efter att ha läst en bok. Ni måste tro att jag är galen men läs dem själva så får ni allt se! Man blir så här euforisk som jag. Man blir knäpp, besatt och känslig. Man blir ett med boken men också ensam där man sitter och studerar karaktärernas värld ovanifrån även fast man så gärna vill vara med. Timmar flyter förbi utan att man lägger märket till det. Min hållplats på tvärbanan åker förbi utan att jag ens vet om det utan jag vaknar till vid ändhållplatsen utan något visat intresse. Möjligtvis irritation för att någonting störde mitt läsande.

Mina ögon var fuktiga och klumpen i halsen kvävande när jag slog igen boken efter att ha läst sista meningen och förstått dess innebörd. Nu känner jag bara sorg och en enorm tomhet som sväller upp hela rummet. Det känns som jag har mist någon kär, eller rättare sagt två kära, en Bella och en Edward även fast jag vet att de inte ens finns. Det enda jag kan göra är att bönfalla er att läsa Twilightböckerna, de kommer förhoppningsvis att förändra ert liv så radikalt som de har förändrat mitt.

Nu är jag är tom, ensam och ledsen. Det är slut nu.

Emma S3A

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Det är slut nu”

  1. alda Says:

    Finns ju en femte bok om bree tanner, som heter bree tanners andra liv, eller på enegels, The Short second life of bree tanner:d

  2. Elin Hirschfeldt Says:

    Snyft. Jag känner igen sorgen och tomheten efter att man läst ut en bok man verkligen tyckt om. Vilken tur att det finns så många bra böcker! 🙂
    /Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: