Läsa lätt?

by

Flera elever på skolan har svårt att läsa eller är ovana läsare. I biblioteket har vi lättlästa böcker som kan vara bra att öva upp läsningen med.

avhopparenbeskyddarenEn spännande och lättläst bok är Avhopparen av Kim Olin. Den handlar om Simon som hoppat av skolan. Istället försöker han skapa sig en plats i den kriminella liga som har hand om all knarkhandel i området. För att bli accepterad måste han bevisa sig på olika sätt inför ligans ledare Tobias, misshandla folk på hans uppdrag och så vidare. Det är en brutal värld där frågan om lojalitet med ledaren är det viktigaste av allt. Frågan är hur lojal Simon egentligen är och hur långt han är beredd att gå för pengar och status?

Nu har precis den fristående fortsättningen Beskyddaren kommit. I den fortsätter Simon att kämpa för en plats i den undre världen. Denna bokserie är något för dig som gillar hårda, brutala böcker. Men vi har lättlästa böcker av alla sorter. Kom och kolla. 

Om du har läs- och skrivsvårigheter kanske du också vill ha dina böcker i  inläst form? Du är i så fall inte ensam. Nästan varje dag hjälper vi elever att få inlästa versioner av böcker de önskar läsa eller behöver i undervisningen.
» Läs mer om detta stöd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: