I mörkret fanns en hand, och handen höll en kniv.

by

Kniven hade ett handtag av polerat svart ben, och dess egg var vassare och tunnare än någon rakkniv. Man kunde strimlas av den utan att ens märka det, åtminstone inte till en början.

Så börjar Neil Gaimans Kyrkogårdsboken, på engelska The Graveyard book. Knivens ägare har snart dödat mor, far och dotter i den familj han har i uppdrag att utplåna. Men en i familjen slinker undan. På ben som just lärt sig gå, stultar den lilla killen i familjen ut ur mördarens grepp. Det lilla barnet får skydd på den uråldriga kyrkogården där skugglika men ömma fosterföräldrar ger honom namnet Ingenman Owens. På kyrkogården får han en trygg uppväxt. Men mannen med kniven är fortfarande på jakt efter honom.  Och utanför kyrkogårdens stängsel är han inte lika säker…

Varför inte göra ett spännande besök i spökvärlden lagom till helgen? Neil Gaiman är en mästare på det sagolika och skräckromantiska. Förutom Kyrkogårdsboken finns även hans ruskiga saga om Coraline att låna i biblioteket. Eftersom Kyrkogårdsboken är så bra har jag även beställt några exemplar på engelska som snart finns att låna.

Här kan du höra Neil Gaiman själv läsa början på boken och komma i bra stämning inför helgen:

» Mer om Neil Gaiman
»
Fler böcker i biblioteket som kan ge dig rysningar

Hoppas ni får ett skönt höstlov!
/Elin
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: