Nya diktsamlingar & kylskåpspoesi

by

Med anledning av Världspoesidagen den 21:a mars vill vi presentera två nya diktsamlingar.

Den senaste diktsamlingen som vi köpt in till biblioteket är Mattias Alkbergs Era svin.  Alkberg är även låtskrivare och har varit med i The Bear Quartet och släppt soloskivor.

Diktsamlingen Era svin är, enligt förlaget Wahlström & Widstrand ”som ett hårt knytnävsslag – nervig, indignerad, uppgiven och en argsint attack såväl på omgivningen som på honom själv.” Nyfiken? Läs Aftonbladets recension.
 

Den unga F:s bekännelser berättas av den unga flickan F. Hon kastas ner i en sjö av en okänd förövare, kommer upp och är förbannad. Läs vad författaren Maria Margareta Österholm själv berättar på Babelbloggen. Se om du gillar den häftiga stilen på Provlas.se.

Förlaget X-publishing skriver: ”En storslagen fantasi om att ta sig vatten över huvudet. Bokstavligt talat. Och om att ta sig upp igen, till fanfarer och guldstjärnor.”

 
Dessa två titlar samt en massa mer poesi hittar du dagen till ära på den gröna hyllan i biblioteket. Du har också möjlighet att skriva egna mästerverk med hjälp av kylskåpspoesi! Här är mitt bidrag:

 
 

/Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: